Mačka sreče Maneki Neko

Gadget and Gifts

H3525100

Nov izdelek

Mačka sreče Maneki Neko Povečaj

Mačka sreče Maneki Neko ceneje. Mačka sreče Maneki Neko deluje na sočno energijo, saj ima vgrajeno sončno celico. Mačka Zhaocai Mao (na Kitajskem) ali Manek Neko (na Japonskem), znana tudi...

Več podatkov

Tega izdelka ni več na zalogi

6,00 €

Z DDV
0.1 kg

Dobavljivost preveri na info@spletnibazar.si

Mačka sreče Maneki Neko ceneje. Mačka sreče Maneki Neko deluje na sočno energijo, saj ima vgrajeno sončno celico. Mačka Zhaocai Mao (na Kitajskem) ali Manek Neko (na Japonskem), znana tudi kot "mačka sreče", je v japonski kulturi kipec, ki naj bi svojemu gospodarju prinašal srečo.

Kip ima obliko mačke, ki pozdravlja z dvignjeno tačko. Pogosto ga lahko vidite v trgovinah, restavracijah ali drugih poslovnih lokalih. S svojo levo tačko kupce nagovarja, naj vstopijo, v desni tački pa drži star japonski kovanec Koban. Običajno nosi tudi ovratnico z zvončkom, ki odganja zlobne duhove, kipec pa je izdelan iz porcelana ali keramike, dandanes tudi iz plastike. Originalni porcelanasti kipci so imeli običajno dvignjeno tačko, pri novih plastičnih kipcih pa se tačka premika od zgoraj navzdol.

Višina dvignjene tačke se lahko razlikuje od kipca do kipca. Pravijo, da višje dvignjena tačka pritegne stranke z daljše razdalje. Maneki izvira iz japonskega glagola maneku, ki pomeni "vabiti naprej" ali "pozdraviti", neko pa pomeni "mačka".

V japonski tradiciji mačka z dvignjeno tačko sporoča: "Prosim, vstopite. Dobrodošli ste."

Trenutno ni ocen.

Napiši mnenje

Blazina Pizza Gadget and Gifts

Presenetite vse z izvirno blazino Pizza Gadget and Gifts!Mehka in žametna na dotikIzdelana iz poliestra (100 %)Ročno pranjeMere pribl. (premer x višina): 30 x...
Path: > > Mačka sreče Maneki Neko